Yearly Archives: 2016

vállalkozás, fotózás, ügyfélszerzés, ötlet, ügyfélszerző ötlet

10 ügyfélszerző ötlet, ha fotós vagy!

Elsőre akár úgy is tűnhet, hogy profi fotósként vállalkozni evidens lehet. Az egyetlen „belépési korlát” erre a piacra a szükséges eszközök megléte, és a jó szem.

Ugyanakkor nem könnyű egy fenntartható, hosszú távon sikeres fotós vállalkozást (sem) működtetni. A becslések szerint a profi fotósok 60%-a nem éli túl az első üzleti évet, és további 25% megy csődbe a vállalkozása második évében.

Tehát, ha mint profi fotós hosszú távon is sikeres vállalkozást szeretnél működtetni, ideje, hogy felépítsd a stratégiádat!

Utánajártunk, és összegyűjtöttünk 10 ötletet, hogy, hogyan növelheted profi fotósként a megrendelőid számát, tágíthatod az üzleti lehetőségeidet. A szempont nem csak az új ügyfelek megszerzése, hanem az is, hogy a meglévő ügyfeleid újra és újra visszatérjenek.

Tovább olvasom

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
üzleti terv frissítés

Tudod, hogy egy jó üzleti terv sosincs kész?

Hogy mi? Hogyhogy nincs kész?

A tervedet, vagy a vállalkozásod egyes szeleteinek tervét egy adott pillanatban az épp rendelkezésedre álló információk alapján, a legjobb tudásod szerint készíted… a jövőről… Követése, felülvizsgálata elengedhetetlen ahhoz, hogy azt szolgálja, amire való: a rövid-, közép-, és hosszútávú céljaid elérését.

Mikor kell frissítenem az üzleti tervemet? A válasz egyszerű: Mindig 🙂

Tovább olvasom

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
üzleti terv, vállalkozás, indítás, vállalkozás indítás

Vállalkozást akarok indítani!

Elhatároztad, hogy megvalósítod végre a megálmodott vállalkozásodat? Éljen!
Hogyan kezdj hozzá, mi mindent kell tenned?

Nézzük át azokat a legfontosabb feladatokat, melyeket végig kell gondolnia, el kell döntenie annak, aki vállalkozást szeretne indítani. Tovább olvasom

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
ötletek sűrűjében

Ötletek tengere – vajon melyik működik?

Mik tereltek alapvetően a vállalkozói útra?

Saját lábon állás, ezáltal saját magad urának lenni, elérni csodás célokat, értéket teremteni, korán nyugdíjba menni, gazdagon, boldogan.

Az életedet a világ felfedezésével töltenéd, közben látni szeretnéd, ahogy a gyermekeid csodamód nőnek, fejlődnek, és alakul ki saját életük, idősödő szüleidnek próbálsz biztonságos támaszt nyújtani.

A vágyott dolgaid különböznek/különböztek egy meglévő állapotodtól.

Nem akarsz csak azért felkelni, hogy olyat tegyél, amire a főnököd kér, és lehet, hogy egyet sem értesz vele, vagy épp nem akarod, hogy egy multicégnél kelljen az egyik szorgos hangya szerepét betöltened, vagy épp csak nem akarod, hogy más ossza be számodra az idődet. Szóval nem akartál lábjegyzet lenni valaki könyvében 🙂

Ha erre a pontra eljutottál, aligha létezik a gondolkodásmódbeli visszaút… szerencsére. Viszont az elhatározás, a vállalkozói útra lépés nem biztos, hogy gyors, és várt eredményeket hoz. És itt bizony elő kell kapnod a kitartást, ami egész másféle kihívást jelent.

Amikor azt látod, hogy az ötlet csak az 1%, a munka a 99% egy vállalkozó esetében akkor talán azt érzed, jaj de jó akkor a jó ötletet biztos megtalálom, utána már csak dolgoznom kell rajta.

Megvan az ötlet, elkezded a munkát… az eredmények lassan, vagy egyáltalán nem jönnek, hűűha, nézzünk más ötlet után. Minden héten, vagy hónapban. Sok-sok könyv mondja el sok-sokféleképpen, hogyan fogsz tudni gyorsan pénzt csinálni. Egy-egy beszélgetés, egy-egy blogposzt mind terelgetnek a „tuti” felé. Ezek mind beszélnek a jó befektetésről, MLM-ről, jobb állásról, infotermékről, webshopról, termékfejlesztésről, a fizetésedből hogyan tegyél félre, majd fektesd be, írj könyvet, stb… Mindig változik a gondolatod, hogy miből is fogod elérni a pénzügyi szabadságodat. Ezáltal pedig szépen minden egyes alkalommal elveszíted az igazi fókuszt.

Nem tudsz dönteni az ötletek között? Egy csomó időd megy már rá, vagy kételkedsz a már eldöntött ötleted kapcsán, ami miatt megint csak elterelődsz és nem tudsz fókuszálni?

Van egy jó hírünk, és ezt a jó hírt két egyszerű szóban át is tudjuk adni: „Minden működik”. Ez a két szó fog segíteni abban a fajta gondolkodásmódban, hogy kitarts az ötleted mellett, és mindig tudd, hogy működni fog, ha eleget teszel bele, és építed, és foglalkozol vele.

Ha elsőre nem jönnek be a számításaid, akkor ne azon kezdj el gondolkodni, hogy talán egy másik ötlet kellene, mert nem… a kudarcod, csalódásaid arra valók, hogy tanulj belőlük. Használd arra, és menj tovább!

Szóval állj meg az ötletek keresésével, mert működik az ötleted, csak csinálni kell.

És lehet, hogy pont ez a nehéz, hiszen a napi munka, a folyamatos építkezés már nem is olyan izgalmas, mégis ez fogja hozni az eredményeket.

Úgyhogy dolgozz az ötleteden, fókuszálj, és ha jövő héten jön egy új ötlet, akkor ne akarj átpártolni, csak maradj az utadon. És mindig ez az a pont, amikor harcolnod kell magaddal, átlépni a saját árnyékodat, és elismételni ezt a két egyszerű szót, „minden működik” és csinálni, csinálni, csinálni. Minden nap megtenni azokat a néha unalmasnak számító munkákat, amik előrébb visznek. Aztán jönnek újabb izgalmas részek is! Ettől lesz újra izgalmas, és ez ad erőt a napi kemény munkához. Napi kemény munka! Indulhat? Akkor induljon, mondjuk mostantól! 😉

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

A pénz értékétől függetlenül…

Statikus beruházási döntésmódszerek I.

Sorozatunk előző részében átrágtuk az általános alap szempontokat és fogalmakat a beruházási döntéseinkhez. Felsoroltuk továbbá, hogy milyen döntési módszerek léteznek, melyek a statikus- és melyek a dinamikus módszerek, illetve miért statikus a statikus, és dinamikus a dinamikus (vagy mondhatnánk úgy is, hogy nem diszkontáló az egyik, és diszkontáló a másik – azaz a pénz időértékét nem-, illetve figyelembe veszi).

Eljött hát az ideje, hogy elkezdjük ezeket a módszereket minél érthetőbb nyelvezetre fordítva végigtárgyalni – hogy egy kisvállalkozó is értelmezni és tudatosan használni tudja azokat a saját döntéseiben.

Tovább olvasom

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Ingyenes online eszközök vállalkozáshoz

Ingyenes online eszközök a vállalkozásodhoz – már indulásnál!

Általában az indulásnál még bizonytalanok a bevételeid, a költségeket próbálod alacsonyan tartani. Vannak olyan ingyenes eszközök, amik segítenek már indulásnál is az üzleted építésében, és nem növelik a költségeidet. Az internetkapcsolaton kívül csak a hajlandóságod kell hozzá, hogy kipróbáld őket. A profi segítség tehát kéznél van, ráadásul ingyen, nézd meg, mik ezek. Te melyiket használod már?

Tovább olvasom

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
mérés, elemzés

Weboldalad látogatói – legfőbb mérőszámok

A mérés fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni. Az eredményességedet, és a fejlődési utakat, lehetőségeket a mérési eredmények kiértékelése tudja leginkább támogatni.

Koncentráljunk most az online jelenlét, még konkrétabban a weboldalad látogatottságának elemzésére. Az elemzéshez szükséges szuper hatékony, és ráadásul ingyenes eszköz szerencsére mindenki számára elérhető: a Google Analytics. Persze ezen kívül is találsz eszközöket, a legfontosabb mérőszámok természetesen minden elemzőben szerepelnek.

Ha azonban kezdőként lépsz be egy ilyen elemző felületre, lehet, hogy elriaszt az a rengeteg adat, amit ott találsz. Tudod, hogy segítségükkel a végletekig összetett elemzési eredményekhez juthatsz, de egyelőre te csak el akarsz kezdeni benne nézelődni, és lehetőleg olyan információkhoz jutni, amik segítenek a továbblépésben és a jelenlegi helyzet felmérésében. Tovább olvasom

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...