Vállalkozás indítása

Miért indíts vállalkozást? – 23 nyomós érv

23 nyomós érv, ami amellett szól, miért érdemes vállalkozást indítani.

1.Olyan dolgokkal foglalkozhatsz, amiben jó vagy, ami érdekel

2. A személyiséged olyan mértékben tud fejlődni, mint kevés más dologgal az életben

3. Pénzt termelsz, saját magad erejéből, ötletéből, lényeg, hogy belőled ered. Te tudod megteremteni. Alkalmazottként ezt sosem érezheted.

4. Biztonságot ad. Sokszor mondják, hogy a vállalkozói lét kiszámíthatatlan, mikor keresel inkább egy rendes állást, stb. Ha „rendes” állásod van, akkor egyetlen bevételi forrásra alapozol, tetejébe egy olyanra, amire valójában nincs is ráhatásod. Vajon tényleg ez jelentené a biztonságot? Vállalkozóként egyre több lábon állhatsz, és ami még fontosabb, hogy közvetlen befolyásod van a „lábak” sorsára!

5. Rugalmas időbeosztás, Te priorizálhatsz. Ha el AKARSZ menni a gyermeked fontos eseményére egy lehetetlen időpontban, akkor megteheted, ha csak egy délelőtti mozizás az a fontos esemény, akkor is megteheted. Ha egy régen látott barátoddal „munkaidőben” tudsz csak találkozni, Te meg tudod oldani, ha meg akarod, stb. Persze aki már benne van, ismeri ennek az éremnek a másik oldalát is, hogy valahol ezeket be kell tudni hozni, de a döntési szabadság akkor is a te kezedben van. Egyszer azt is mondták nekem, hogy de jó neked, mert te éjszaka is tudsz dolgozni 🙂

6. Egy olyan termékkel vagy szolgáltatással állhatsz elő, ami betölt egy űrt, amire nem találnak megoldást, és Te fogod nyújtani azt.

7. Minden nap új kihívást ad: soha nem hagyod abba a tanulást, a fejlődést, elfelejted az élet stagnálását, mindig jönnek a megoldandó helyzetek, az új tanulnivalók.

8. Jó emberekkel veszed körül magad, akikkel aztán tudsz hatékonyan együtt dolgozni. Nem csak a saját embereid, vagy üzlettársaid, de a vevőid is ide tartoznak.

9. Elérheted azt az életminőséget, amire vágysz. Sokat kell tenned érte, de tudod, hogy ahová tartasz, az egy vágyott hely lesz, ezáltal a mókuskerék-érzés is megszűnik, érzed a haladást.

10. Ha fordulsz 180 fokot, és egy másik területre nyargalnál át, pályát módosítanál, megteheted. Bármikor.

11. Olyan kiaknázatlan kreativitásra bukkanhatsz magadban, amit előtte nem is gondolnál. De! Ez csak akkor jön elő, ha csinálod. A tettek kellenek hozzá, nem elég rajta gondolkodni, csinálni kell.

12. Az ötletedet végre realizálhatod, ha vállalkozásba kezdesz.

13. Olyan főnök lehetsz, olyan vezetővé válhatsz, amilyet mindig is szerettél volna. Ehhez szintén sokat kell dolgoznod magadon, de a jó vezetői készségek elengedhetetlenek és meg is hálálják magukat a vállalkozás mindennapjaiban.

14. Több idő jut másra, például a gyerekeidre, a családodra, ha jól szervezel, de te szervezel! Egy 8-5-ig munkahelyre bejárni, még utazni, nem egyszer túlórázni, itt sajnos a maradék idő nagyon korlátozott. A vállalkozásodban átrendezheted! Persze vannak, sőt kellenek húzósabb időszakok, de azoknak mindig van gyümölcse, és te is egyre jobb vagy az időgazdálkodásban.

15. Megalapozhatod a következő generáció jövőjét. Az életviteleddel, a saját példáddal, az ötleteiddel a problémamegoldásaiddal. Persze magával a vállalkozásoddal is, ha a gyerekeidnek van hozzá kedve, elhivatottsága, hogy ezt az utat járja tovább, de ha nem, akkor is megtaníthatod neki az ezzel járó feladatokat, hozzáállást.

16. Megoszthatod a tehetségedet, a tudásodat másokkal, megtaníthatod őket valami olyasmire, aminek aztán hasznát veszik, élvezik, boldogok tőle.

17. Ami feladatok nem fekszenek neked, azokat delegálhatod. Ha nem szeretsz adminisztrálni például, akkor ráakadhatsz egy olyan emberkére akinek mindene az adatgyűjtés, a táblázatba rendezés, imádja azokat babrálni, és neked pont ez kell. Vagy nem szeretsz a marketing feladatokkal bajlódni, fordulj szakértőhöz, delegáld olyan emberekre az ilyen feladatokat, akik ebben mozognak otthonosan, ennek a témának a szakértői, szerelmesei. És te foglalkozhatsz azzal, ami miatt az egész vállalkozósdit elkezdted, tanítással, ékszerkészítéssel, tanácsadással, stb…

18. Kihasználhatod az internetes felületet, ami óriási lehetőséget adott a könnyebb értékesítéshez.

19. Lehetőséged van a személyes kiteljesedésre. Ha olyan szolgáltatást, terméket hozol létre, amiben igazán jó vagy, értesz hozzá, akkor ez a képességed a vállalkozásod által fog célt szolgálni!

20. Több készségedet erősítheted egy vállalkozásban. Ezzel szemben egy munkahelyen általában kimerül a dolog egy-egy készség használatában.

21. A saját döntéseidre épül az út. A saját vállalkozásodnál te hozod a döntéseket. Ha hibázol, magad miatt van, és tanulhatsz belőle. Ha jól döntesz, élvezheted a gyümölcsét és az üdítő érzést, hogy ez is miattad van!

22. Ha van egy ötleted, vágj bele a megvalósításba, mert még a végén valaki más fogja megtenni helyetted és akkor nagyon fogod bánni.

23. Szakértő lehetsz a területeden. Ami elismerést, tiszteletet jelent. A siker összetevői között ezek nagy súllyal szerepelnek 🙂

Ha fontolgatod a vállalkozást, reméljük sikerült kiemelni számodra a vele járó igazán jó dolgokat. Ha pedig már vállalkozó vagy, érdemes néha látni, tudatosítani, hogy milyen jó oldalai is vannak a vállalkozói létnek, amiért elkezdtük, amiért csináljuk 😉

Számodra melyik a legfontosabb pont?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.