üzleti terv, vállalkozás, indítás, vállalkozás indítás

Vállalkozást akarok indítani!

Elhatároztad, hogy megvalósítod végre a megálmodott vállalkozásodat? Éljen!
Hogyan kezdj hozzá, mi mindent kell tenned?

Nézzük át azokat a legfontosabb feladatokat, melyeket végig kell gondolnia, el kell döntenie annak, aki vállalkozást szeretne indítani.

Tevékenység

Milyen jellegű tevékenységet szeretnél végezni? Szolgáltatnál, vagy valamilyen terméket forgalmaznál, értékesítenél? Saját terméked lenne, vagy továbbértékesítenél…? Ha továbbértékesítenél, hány csatornán keresztül hányadik szereplője lennél a folyamatnak, milyen kapcsolatrendszerrel… stb. Ha saját terméked lenne, annak az értékesítését hogy képzeled el? Saját értékesítésben, és később esetleg azt kiterjesztve, vagy eleve mások megbízásával tervezed? Ha igen, akkor kikkel? Más forgalmazókkal bartellben? Nagykereskedőkkel? … Elég konkrétan végig kell gondolni a működés módját ennél a pontnál ahhoz, hogy a továbbiakon egyáltalán gondolkodni legyen értelme.

Vállalkozás

A fenti tevékenységedet milyen vállalkozási formában a legcélszerűbb, illetve egyáltalán lehet elindítani? Nagyon fontos kérdés, egy csomó jogi-, adóvonzatot is hoz magával – ez az a kérdés, ahol nem érdemes spórolni a megfelelő jogász, könyvelő, adótanácsadó és további szükséges szakember bevonásán. Sokszorosan megtérülhet – vagy elbukhat – az a pénz a későbbiekben.

Végzettség

Amennyiben az adott tevékenységhez szükséges, fontos a megfelelő szakirányú végzettség meglétének ellenőrzése is (ha nincs az alapító(k)nak, be lehet-e venni a vállalkozásba olyan személyt, akinek van, családból, barátok közül, bárhonnan, illetve, ha igen, megéri-e így is a vállalkozás, beleszámítva a Vele járó költségeket – melyek nagyságának meghatározásában szintén a könyvelő, adótanácsadó tud segíteni?).
Azt, hogy milyen vállalkozáshoz milyen végzettség kell, a végzettség rendeletből lehet kibogarászni (http://www.kkvuzletiterv.hu/yit/trk.php?tr=257)

Telephely

Hol végezzük a vállalkozási tevékenységet? Itt szóba jöhet üzlet, műhely, saját lakásban kialakított részterület, mobil munkavégzés (pl. tanácsadók esetén), stb.
Van-e szükség az adott vállalkozáshoz működési engedélyre (pl. veszélyes anyagok esetén)?
Üzlethelyiséghez kötött-e a tevékenység? Ebben az esetben ugyanis be kell jelenteni a kereskedelmi és szolgáltatási tevékenység folytatására irányuló szándékot (település jegyzőjénél). (http://www.kkvuzletiterv.hu/yit/trk.php?tr=258)

Üzlettárs(ak)

Kivel végezzük a vállalkozási tevékenységet? Lesz-e üzlettárs, ha igen ki(k), milyen részesedéssel és munkamegosztással?

Üzleti terv

Hogyan? Hogy képzeljük a vállalkozást, kiknek, mit szeretnénk eladni vagy szolgáltatni, hová pozicionáljuk magunkat a piacon, milyen marketing eszközöket tervezünk, miből indulunk el… ugye érezhető, hogy ez a pont nagyon-nagyon sok kérdést vet fel! Ha eddig még nem jött el az üzleti terv elkészítésének a gondolata, akkor majd itt biztosan el fog. 🙂
Ha elkészíted a tervezett vállalkozásod üzleti tervét, akkor egészen biztosan ki fogod dolgozni minden olyan részletét, melyek szükségesek ahhoz, hogy megalapozott legyen az indulás. Ehhez két komoly segítséget is tudunk nyújtani:
1. Ingyenes üzleti tervező tréning: csak kövesd az egyes leckékben szereplő feladatokat, és építsd fel a saját üzleti tervedet. (A tréningre itt tudsz jelentkezni: Üzleti terv lépésről-lépésre – email alaptanfolyam)
2. Most induló üzleti tervezéssel kapcsolatos nyilvános csoportunk, melyben a csoport minden tagja kérdezhet, felvethet problémákat, tapasztalatokat az üzleti tervével kapcsolatban. Beszélgethettek egymással, és mi is ott vagyunk, hogy segíthessünk. A nyilvános csoportot itt találod, csatlakozz hozzánk:.Te is írod az üzleti tervedet? Mi is! 🙂

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.