Facebook

… és látszani: Facebook céges oldal

Mára már elengedhetetlen a marketinged szempontjából, hogy jelen legyél a közösségi médiákban is. Utálhatod, kerülheted magánemberként, de ott kell lenned, ki kell használnod a lehetőségeit mint cég/üzlet.

Olyan mértékben tehet a céged jobb működéséért, fejlődéséért ismertséged növekedéséért, ahogy nem is hinnéd. (Ennek részleteire itt nem térnénk ki, átfogó leírást az “Útmutató a közösségi marketing eszközökhöz és használatukhoz” című cikkünkben kaphatsz.)

Reklámozhatnád a vállalkozásodat a saját profilodban is, policy nem tiltja… de a privát ismerőseid gyorsan elfordulhatnak, megszüntethetik az ismertséget, vagy letilthatnak ez esetben, hisz itt nem erre kíváncsiak.

Add meg a lehetőségét annak, hogy egy külön, a cégednek létrehozott oldalon, azzal kapcsolatos hírekre kíváncsi „rajongók”-nak, őket érdeklő tartalmat publikálhass. Fejleszd, éltesd és népszerűsítsd!

Ehhez első lépés a céges oldal létrehozása, ami egy picit eltér a privát oldaltól, de pár perc alatt bárki számára elvégezhető.

Nézzük a lépéseit:

  1. Oldal létrehozása

A személyes facebook oldaladra belépve a fenti fejlécben találsz egy ikont, mellyel a legördülő menüből kiválaszthatod az „Oldal létrehozása” funkciót.

facebook

A következő képernyőn megjelenő képes ablakok közül azt kell kiválasztanod, ami a Te oldalad célját, küldetését leginkább jellemzi.

FacebookAz újabb képernyőn négy fülecskén kell végigmenned, és a cégedre vonatkozó adatokat feltölteni. Egyértelműek az instrukciók (tippek is vannak), kövesd, és készítsd el az oldalad alapjait (megj.: a kedvencekhez való adás akár ki is maradhat még ennél a résznél, később ez testreszabható).

FacebookÉs túllépve a kötelező formai elemeken, most jön egy olyan funkció, amit egyszerűen nem hagyhatsz kihasználatlanul! Ez az ún. “Felhívás gomb”. Nagyon egyszerűen a lényege annyi, hogy a céges oldalad fejlécébe kikerülhet egy olyan gomb, amire Te adhatod meg, hogy mi történjen kattintás hatására, hová navigáljon el az oldal (egy fontos terméked reklámjához, egy landing oldalhoz, egy regisztrációhoz, stb.) Csak válaszd ki, hogy milyen felirat szerepeljen a gombon, add meg a mögé szánt linket, és már szerepel is az oldaladon.

FacebookEzután már csak mobil célhelyeket kell megadnod külön iOS és külön Android telefonok számára, és elkészült a céges weboldalad.

Számos szépítési, okosítási lehetőséged van még, de a vállalkozásod közösségi marketing oldalról való népszerűsítésének az alapjait ezennel leraktad. Gratulálok!

 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.