… és látszani: Google Plus céges oldal

A Google a csúcskategóriás termékei, szolgáltatásai mellett próbál teret hódítani a közösségi oldalával is… egyelőre még szerényebb sikerekkel.
Google-éknál is ugyanúgy hozhatsz létre profilt, mint a facebook-on, de ami számodra, mint vállalkozásvezető számára most fontos, hogy már itt is létrehozhatsz üzleti oldalt.

A haszna most még leginkább a Google találati listájánál elérhető előkelőbb helyezés.
A keresőoptimalizálás olyan alapvető fontosságú, hogy igazából minden lehetséges úton-módon arra szükséges törekedned, hogy előrébb kerülj a találati listán azokra a kulcsszavakra, amik a Te témádban fontosak. Mindez azért, hogy minél hamarabb megtaláljanak, illetve, hogy TÉGED találjanak meg adott témában.
Kár lenne kihagyni bármit, ami ehhez hozzásegít, pláne ha egy ilyen egyszerű „plusz”-ról van szó, mint a Google Plus oldalad.
Attól függetlenül, hogy most még egyértelműen a facebook uralja ezt a terepet, de érdemes ezt a csatornát is kihasználni. Jelenleg keresőoptimalizálásra, később lehet, hogy a közösségi funkciói is erősödnek, akkor pedig a vevői kapcsolattartásra, kommunikációra is alkalmassá válhat.
A céges oldal létrehozása egy roppant egyszerű folyamat, és nagyjából 2 perc alatt végezhetünk vele.
Lényeg első körben a jelenlét. De ha beleveszed a közösségi marketing teendőid közé ezt is, azaz ide is posztolsz, kirakod a friss blogbejegyzéseket, akkor megadod a lehetőséget az ottani kommunikációnak, és ezen keresztül is rád találhat a Google, és persze a vevőid.
Akkor most lássuk a gyakorlati lépéseket:

1. Gmail-es, illetve ezáltal Google+ os normál fiókkal kell rendelkezni első lépésként. (ezt saját profilra is megcsinálhatod, vagy készíthetsz a céged nevére egy gmail fiókot.)

2. Amikor belépsz a gmail fiókodba, a +Cégedneve, vagy +SajátProfilod linket a jobb felső sarokban találod, kattints oda, ennek hatására új ablakban megnyílik a Google+ személyes oldalad.
google plus

3. A bal oldalon találsz egy menüt (először összecsukva, és alapesetben Kezdőlap felirattal, mellette jobb oldalon pici nyilacska lefelé jelzi a lenyitás lehetőségét) Ebben a menüben kered meg az Oldalak menüpontot és kattints rá.
g+ oldal létrehozása
4. A következő kép fogad:

g+ oldal létrehozása

Kattints az új oldal létrehozása gombra. Ha már van oldalad, akkor ez a rész picit másképp néz ki, de az ’Új oldal létrehozása’ gombot akkor is megtalálod – bár ebben az esetben nem fogod ezt az útmutatót használni 🙂
5. Vállalkozásod típusának kiválasztására kér fel a következő lépés:

g+ oldal létrehozása oldalválasztás

Válaszd ki a tevékenységednek megfelelőt!
Kirakat és Szolgáltatási terület esetében a következő lépésben egy térkép ablakkal fogsz találkozni, ahol be kell írnod, hogy melyik cégnek készíted az oldalát. Márka választás esetén ez a lépés kimarad.
6. Mindhárom irányból azonban eljutsz a következő lépésig, ahol be kell állítani az oldalad nevét, webhelyedet és az oldal típusát.

g+ oldal létrehozása alapadatok

7. Az oldal létrehozása gomb megnyomásával elkészül a céges oldalad.

Induláskor érdemes a fotó helyére egy logót feltenni, és választani egy borítóképet, ami rögtön láttatja, hogy ez a Te céged oldala (amit már mondjuk láthattak a weboldaladon, a facebook oldaladon, vagy a névjegykártyádon, stb…)

Készítsd el, kövesd a későbbiekben, rakd fel a friss híreidet, akcióidat, cikkeidet!
Ezzel újabb csatornát építettél, ahonnan rád találhatnak!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.