Üzleti terv infografika

10 alapvetés az üzleti tervről – INFOGRAFIKA

Az üzleti tervet csak elkezdeni nehéz, közben már egyre több minden válik világossá, érthetővé, egyre több kérdésre kapsz választ, egyre jobban ismered a piacodat, a versenytársaidat, feltárod az gyengeségeidet, erősségeidet. Ezek így összeszedve sokkal inkább szolgálják a céged fejlődését, mint az, ha például azt gondolod, a terveim a fejemben vannak…

Számos oka lehet, hogy miért kell üzleti tervet készíteni.

Van, amikor egy banknak, az áhított hitel miatt,

van, amikor pályázathoz egy növekedési ugráshoz,

van, amikor azért, hogy a befektetőket szerezz, hogy higgyenek a sikerben, és invesztáljanak a cégedbe,

van, hogy induláshoz, van, hogy működés javításához,

van amikor magadnak, a céged érdekében, egy kevésbé formális, de annál inkább hasznos belső dokumentumként.

Mindnek fontos feladata a célok, a küldetés nagyon pontos megfogalmazása, a célcsoport pontos meghatározása, és a kivitelezés gyakorlati kérdéseinek tisztázása, mind szakmailag, mind pedig pénzügyi értelemben.

És hogy ne legyen annyira száraz ez az egész, összeszedtük a legfontosabb részeket egy infografikán, nézd végig, nézd meg, hogy melyik számodra nehezen megfogható, mire tudod kapásból a válaszokat, és mi az, aminek utána kellene járnod, hogy össze tudd szedni (ezek igazán hasznos pontok, ezek tisztázásával lehet a legnagyobb fejlődést elérni a cégedben).

Üzleti terv infografika

Ha kedvet kaptál hozzá, de nem tudod hogyan indulj, jelentkezz ingyenes email alaptanfolyamunkra, ahol lépésről-lépésre tanulhatod meg az üzleti terv írását.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.