Tippek a válllakozáshoz

8 + 8 tipp vállalkozósdihoz – a második nyolcas

Ahogy ígértük, itt a folytatás! A vállalkozói lét megkönnyítését, jobbá tételét szolgáló tipplista második blokkját olvashatod, a végén a beígért +1 bónusz tanáccsal. Ha elölről akarod kezdeni, az előző cikket itt találod: http://kkvuzletiterv.hu/vezetes/8-8-tipp-vallalkozosdihoz-az-elso-nyolcas.

Most viszont lássuk a második “csomagot”:

  1. Legyen időd és igényed az egészségedre, sportolj. Gondolj rá úgy, hogy lehet, hogy elmegy vele egy órád most, de triplán kapod vissza, ha fitten állsz a feladataid elé!
  2. Étkezz egészségesen. Ez adja az energiát, amire igen nagy szükséged van a vállalkozói mindennapjaidban. Ne tömd magad feleslegesen egészségtelen nassolással, vagy a másik véglet, hogy ne tedd ki magad annak, hogy a nagy rohanásban nem eszel semmit! Figyelj magadra!
  3. Tanulj minden nap. A vállalkozói lét problémák megoldásáról szól, amihez folyamatosan tanulunk. Új dolgokat tanulni egyébként is izgalmas, és a vállalkozóknak is minden napra kijut belőle. Ez a vállalkozói lét egyik ajándéka.
  4. Írd le, amit tanulsz. Amikor jobban mennek a dolgok, érzed, hogy száguldasz, hatékony vagy, bármit meg tudnál tenni, írd le a tapasztalataidat, az újdonságokat, amikkel találkoztál, aminek utánajártál, amiket újonnan megtanultál. Ezek később a segítségedre lehetnek, ha például akarsz írni egy blogbejegyzést, de nem jut semmi eszedbe, vagy összerakhatod alkalomadtán egy ebookba, vagy egyszerűen csak vissza tudsz hozzá nyúlni, ha bármikor újra szükséged van rá.
  5. Használd a LinkedIn-t. Ez egy nagyon hatékony üzleti eszköz, ne hagyd ki. Építheted ezzel is a személyes márkádat.
  6. Olvass minél többet. Könyvet, blogot, újságot, magazint, olyat ami kapcsolódik az üzletedhez és olyat, ami nem, olyat, ami fikció, és olyat, ami nem, bármit, csak olvass.
  7. Kérj segítséget. A vállalkozósdi néha nagyon nehéz tud lenni, ilyenkor jól jön a segítség, és ha kéred, megadatik, szokták mondani, de tényleg meglepően sok segítséget kaphatsz másoktól, hasonló gondolkodásúaktól.
  8. Soha ne add fel. Ha vállalkozó vagy, legyél az! Ne hallgass a kétkedőkre. Csak menj előre a céljaid felé. Ha egy ötlet nem jön be, menj a következőre, csináld, hiszen te egy vállalkozó vagy.

+1: Élvezd! Csináld, amit akarsz, élvezd a vállalkozással járó előnyöket, a rugalmas munkaidőt, a mindennapi fejlődésedet, a saját lábon állás érzését! Építsd az üzletedet, amiről álmodtál. Az élvezet fertőző, és segít a megfelelő ügyfeleket, jó csapatot, jó lehetőségeket magadhoz vonzani.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.