barátok az üzletben

Kik vagy mik a legjobb barátaid?

Akikkel, amikkel körülveszed magad, mindenkitől, mindenből tanulhatsz. Tedd fel a kérdést magadnak: „Tőle mit tanulhatok?” „Ebből az esetből mit tanultam?” Ne vesztegesd az idődet haragra, bosszankodásra.

És hogy valójában kik vagy mik a legjobb barátaid az üzletben, kikkel, mikkel érdemes körülvenned magad? A válasz néhány ponton meglepő lehet:

Ügyvéd

Általában nem is nagyon szeretünk arra gondolni, hogy valamit ügyvéddel kell elintézni. Mert az drága papírozás, megint elveszi az időt a valóban fontos feladataink elöl. Viszont ha szükségünk van rájuk, saját érdekünkből, akkor a legjobb szövetségeseink. Igaz, hogy az ügyvédi díj magas, de tevékenysége mégis megfizethetetlen, amikor szükségünk van rá. Keresd meg azt az ügyvédet, akit tisztelsz, akivel tudsz együtt dolgozni. Akkor nem lesz annyira kényelmetlen a kötelezően elvégzendő feladatok teljesítése ügyvéddel, sőt kihasználhatod az alkalmakat, hogy megkérdezd, ha éppen valami olyan merül fel a vállalkozásoddal kapcsolatban, ami az ő tudását igényli.

Adótanácsadó

A jó adótanácsadó pénzt takarít meg hosszú távon, megóv az adózással kapcsolatos bajoktól. Alkalmazd a legjobbat, amit csak megenged a pénztárcád! Érdemes.

Sikeres barátok

Vedd körül magad velük. Egész más nézőpontokból látnak bizonyos dolgokat. Van olyan, hogy te egyszerűen nem tudsz már mást kitalálni, vagy egy problémát megoldani, az ő ötleteikkel, meglátásaikkal új kapuk nyílnak meg. Mindig figyeld, hogy mire tanítanak téged.

Az elsőszámú versenytársad

Tartsd mindig a látószögedben. Nem azért, hogy idegesítsen, hanem azért, mert arra kell, hogy ösztönözzön, hogy versenyképes legyél. „Szemmel tartom, mert jobb akarok lenni nála.”

Hírek

Gyakran lehet hallani manapság, hogy a hírek nem jók, mert csak lehúznak, csak negatív hír van, amitől rosszul érezzük magunkat. Akkor szelektálj, döntsd el te, hogy hogyan értesülsz a világ híreiről, milyen forrásból, de ne maradj hírek nélkül. Mert azzal tisztában lenni, hogy mi történik a világban, muszáj lépést tartani, hiszen nem egy légüres térben működik egy vállalkozás sem…

Akik nem értenek veled egyet

Hallgasd meg az ő nézőpontjukat. Néha bosszantóak, de szükséged van rájuk. Ha meg kell védened egy álláspontodat, véleményedet, segít abban, hogy te magad is tisztázd a helyzetet. És az ilyen helyzetek arra is jók, hogy nyitott legyen az elméd más lehetőségekre, amiből jó dolgok születnek.

Vevők

Mint a vállalkozás alappillérei, ez nem is kérdéses. Viszont most arra gondolj, hogy ha ügyesen kezeled a vevőidet – itt most különösen a meglévőket számba véve -, akkor ők lehetnek a te támogatóid, a hadsereged. Ha kérsz tőlük egy vevővéleményt például, akkor ők készen állnak, hogy segítsenek. Meg tudod kérdezni, hogy mire van szükségük, miről mi a véleményük. Ez felbecsülhetetlen.

Idő

Amennyire ellenség lehet, annyira barát is. Hiszen mindig új lehetőséget ad. Ha nem tetszett az előző hét menete, hétfő reggel új esélyt kapsz, hogy azon a héten jobban menjenek a dolgaid.

Szóval, Neked ki a legjobb barátod az üzletedben?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.